Drenthe

Drenthe verbiedt demonstratie met trekkers op de openbare weg

Assen – Veiligheidsregio Drenthe heeft in navolging van veiligheidsregio’s Groningen en Friesland een verbod uitgevaardigd om te demonstreren met trekkers en andere zware landbouwvoertuigen op de openbare weg.

Dit heeft de veiligheidsregio maandagavond 6 juli laten weten. Het verbod gaat per direct in en geldt eerst voor een week. De veiligheidsregio zal na deze week het verbod evalueren en kijken of een verlenging van het verbod nodig is.

Veiligheid in geding
De reden voor het verbod is volgens de veiligheidsregio de gevaren die optreden tijdens de protesten met de trekkers en andere zware landbouwvoertuigen. De actievoerders willen bewust opstoppingen creëren en veroorzaken hiermee gevaarlijke situaties op de openbare weg. Ook hulpdiensten komen in gevaar doordat deze geen vrije doorgang hebben naar een calamiteit en zei niet op de hoogte zijn waar de acties plaats vinden. “De afgelopen dagen hebben demonstraties van groepen boeren met trekkers en andere zware (landbouw)voertuigen op verschillende plekken geleid tot opstoppingen en gevaarlijke situaties”, “Deze demonstraties waren vooraf niet gemeld. Hierdoor was het niet mogelijk om afspraken te maken over hoe op een veilige manier gedemonstreerd kon worden.” Laat de veiligheidsregio in een reactie weten.

Ook worden er vernielingen gepleegd aan bezittingen van derden laat de veiligheidsregio weten. Bijvoorbeeld is er materiaal beschadigd bij een actie bij Groningen Airport Eelde. Het vliegveld heeft hier aangifte van gedaan.

Het doel van de boeren
Het doel van de boeren is om te protesteren tegen de nieuwe wetgeving en landbouwbeleid van minister Carola Schouten. Onder meer door blokkeer acties proberen de boeren hun ongenoegen te uiten over het nieuwe beleid. Ook de grote winkelketens worden niet ontzien door de boeren, zei vinden namelijk dat door deze grote bedrijven geen eerlijke prijs wordt betaald voor hun producten.

Correctie melden

Foto's: FoxEye Press


Laden....

error: Content is protected !!