Drenthe Groningen

Brandweer neemt nieuw telefoonnummer 0900-0904 in gebruik

Maandag 12 oktober neemt de brandweer een nieuw landelijk telefoonnummer in gebruik. Het gaat hier om het telefoonnummer 0900-0904.

De bedoeling is dat als er zich situaties voor waarbij wel brandweer nodig is maar deze niet levensbedreigend zijn u dit nummer kunt bellen en zo de lijn 112 vrij houd voor echte spoedgevallen. Voorbeelden van deze situaties zijn bijvoorbeeld een boom over de weg, waterlekkages waardoor straten blank komen te staan of een kat in de boom. Voor een ongeval met slachtoffers, persoon ter water, een woningbrand, of andere levensbedreigende situaties blijft u natuurlijk 112 bellen.

Bij drukke momenten zoals bij een storm hopen de veiligheidsregio’s op deze manier een betere schifting te krijgen tussen spoedeisende zaken en zaken die wel enkele minuten kunnen wachten. De politie gebruikt al een dergelijk systeem met het landelijk telefoonnummer 0900-8844.

Correctie meldenLaden....

Meer nieuws

Grote brand bij zuivelfabriek DOC in Hoogeveen

NieuwsRedactie
error: Content is protected !!