Hoogeveen

Grote brand bij zuivelfabriek DOC in Hoogeveen

Hoogeveen – De brandweer heeft woensdag 24 juni een grote brand bestreden bij een zuivelfabriek van DOC in Hoogeveen.

In de fabriek zal een turbine in brand hebben gestaan. De brandweer heeft in verband met uitbreidingsgevaar opgeschaald naar grote brand. Meerdere korpsen uit de regio kwamen ter plaatse om de brand te blussen. De brand brak in de ochtend uit. Om kwart over twee in de middag kon uiteindelijk het sein brand meester worden gegeven.

Er raakte niemand gewond, mede omdat het bedrijf op tijd ontruimd kon worden. In de omgeving zijn metingen gedaan op giftige stoffen deze zijn er volgens de brandweer niet vrij gekomen. In de omgeving is een NL-Alert verspreid met het advies als u last heeft van de rook de ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten.  De brand trok veel bekijks, de hulpdiensten riepen dan ook op om weg te blijven en niet bij de brand te komen kijken.

Correctie melden

Foto's: 112nieuwsdrentheLaden....

Meer nieuws

Brandweer neemt nieuw telefoonnummer 0900-0904 in gebruik

NieuwsRedactie

Politie zoekt twee jongens na poging tot inbraak aan de Neptunus

NieuwsRedactie

Verdachte aangehouden na lastig vallen meisje Steenbergerpark

NieuwsRedactie
error: Content is protected !!